26 Aralık 2009

Roberto Carlos Ne Yaptı?

Giderken şöyle demiş:
'' Türk futbolseverlerin sevgisi çok güzel ama hayat devam ediyor.''



Artık dayanamadım. Bu adam Türkiye'de naaptı da, Fenerbahçe'ye ne kattı da bu kadar çok seviliyor, bu soruyu sorma isteğime karşı koyamadım. Yanlış anlaşılmasın, son dönem futbolunun, 2000'ler neslinin en önemli isimlerinden, en önemli sol beklerinden birisidir kendisi, bunu kabul ediyorum. Hatta yeni bir sol bek modeli oluşturmuştur da denebilir; hücum gücü yüksek, frikik ve şut becerisi açısından iyi bir hücuma yönelik orta saha futbolcusu özellikleri taşıyan ayrı bir stil oluşturmuştur. Kanat oyuncusu olarak bu hücum özelliklerinin yanısıra, defansta yere müthiş sağlam basan, boğa gibi güçlü ve zamanlama hatası yapmayan bir kanat-bek modelidir Roberto Carlos.
Bunların yanısıra biraz geç gelmiş de olsa, önemli bir isimdir. Bir kere Fenerbahçe'ye para kazandırmıştır, forma sattırmıştır, reklamlara çıkmıştır. Ayrıca bu tür isimler kulübün kariyerine, tanınılırlığına ve saygınlığına katkı sağlamaktadır. Fenerbahçe artık Roberto Carlos'un da oynadığı bir kulüp olarak bilinecektir. Sanırım varlığının, adının kadroda yazmasının bile zaman zaman rakipler üzerinde olumsuz etki yarattığını da kabul etmek gerekir.
Ama bana sorarsanız bunların Fenerbahçe adına pek bir şey de yapmamıştır. Futbolun dışında, marka değeri anlamında bir transferdir. Yoksa şimdi bakıyorum Carlos'un Fenerbahçe macerası ile ilgili olarak aklımda kalan imgeler şöyle: kızların kurduğu barajda ceketini bırakarak sıyrılan Carlos, Lincoln'le sarılarak, kavga eden arkadaşlarını izledikleri sahne, futbolcu arkadaşlarını da davet ettiği toplu seks partileri, ha bir de geçenlerde Keita'yı çıldırtıp attırması var! Fenerbahçeli kardeşlerimizden Carlos'u abarta abarta bitiremeyen ifadeler duyuyorum. Sanki müthiş bir dönem geçirdi Fenerbahçe'de, önemli başarılara imza attı, arkdaşlarına liderlik yaptı. Böyle bir şey yok, bir marka olarak geldi, yılda yaklaşık 4 milyon Euro para aldı, reklamlarda oynadı, ve gitti. Üstelik giderken de ilk devrenin son maçına bile çıkamadı, apar topar gitti. Hani transfer gerçekleşmiştir ama devreyi bitirirsin zaten 1 maç kalmış. Bu adama da büyük Fenerbahçeli Roberto Carlos muamelesi yapmanın bir anlamı yok. Toplam 2.5 yıla yakın kaldı, tüm mecralarda toplam 87 maç oynadı, sadece 1 tanesi frikikten olmak üzere, 10 gol attı. Bunların içinde 'çok iyi oynadı' denebilecek belki birkaç maç sayabilirsiniz.


Roberto Carlos dünyanın en iyi sol beklerinden birisiydi ama İstanbul'a kariyerinin son döneminde biraz daha para yapıp, biraz da İstanbul alemlerini tatmaya geldi, futbol oynamaya değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder