18 Aralık 2009

UEFA Avrupa Ligi son 32 kuraları



Öncelikle her iki kura da bence zor. ama tabloya baktığınızda kolay takım artık çok kalmadı. Belki Hapoel, Copenhague, Brugge, Unirea Urziceni, Salzburg, hadi bir de Standard Liege diyelim (Sinan'a rağmen!). Bunun dışındaki takımların hepsi artık tehlikeli rakipler, üstelik bu saydıklarımız da sürpriz yapabilecek takımlar. Bunlara 3. grup desek, Liverpool, Juventus vs. grubuna da 1. grup desek, her iki takımımız da 2. gruptan çektiler. Üstelik lider oldukları için sanırım ilk maçı deplasmanda yapma avantajına sahipler.


Analiz yapmak için iyi bir zaman değil. Maçlara yaklaşık 2 ay var, üstelik bir de ara transfer dönemi var. ama yine de insan duramıyor tabii. Atletico Madrid çok formsuz ve kötü başladığı sezonda henüz toparlanabilmiş değil. Şampiyonlar Ligi grubunda galibiyet alamadılar ve averajla Rum takımı Apoel'in önüne geçip 3. olabildiler. Ligde ise 14. sıradalar, 14 maçta sadece 3 galibiyet aldılar ve 20 gol atabildiler. Bu arada teknik direktörü yolladılar ama yeni gelen de henüz bir pırıltı yaymış değil. (Bir ara Fatih Terim ismi de konuşulmuştu, şimdi ne güzel olurdu) Bu açıdan bence Galatasaray tura biraz daha yakın görünüyor. Ama Ateltico'nun çok iyi bir kadrosu var, özellikle hücum hattında son dönem yıldızlarından Agüerro ve her teknik direktörün takımında görmek isteyeceği tarzda bir futbolcu olan Forlan dikkat çekiyor. Ayrıca Maxi Rodrigez, Reyes, Simao ve Asunsucao da iyi futbolcular. Takımın önümüzdeki zaman dilimi içinde toparlanması mümkün. Üstelik ligde herhangi bir ümidi kalmadığı için tutunacağı tek dal Avrupa Ligi olacak.


Buna karşılık onlar da şöyle demiyor mudur? Milan Baroş var, Shabani Nonda var, Elano Blumer, Herry Kewell, yeni yıldız Arda Turan, Keita, ve bir de Rijkaard. Herhalde diyorlardır. Nitekim İspanyol basını da en zor 2 kura olarak Galatsaray ve Wolfsburg'u gösteriyor. Anderlecht ve Brugge'e göre Galatasaray daha zor rakip. Tabii ara transferde kayıplar da verebilir Atletico çünkü Chelsea Agüerro'nun, Liverpool da Forlan'ın peşinde. Galatasaray savunması, eğer bu isimler oynarsa, mutlaka açık verir. ama Galatasaray da sezon başındaki tempoyu ve form durumunu yakalarsa, Atletico savunması da benzer bir durumda. Bence bol gollü ve zevkli 2 maç izleyebiliriz, Galatasaray biraz daha tura yakın ama işi zor. Everton meselesi tabii daha da zor!


Fenerbahçe'nin rakibi Lille tam ters gelecek takımlardan. Hızlı ve hücuma yönelik top oynuyorlar. UEFA gruplarında 15 golle en çok gol atan 2. takım oldular, Werder Bremen'in arkasından. Ligde 17 maçta 8 galibiyet alan Lile, yakın zamanda üstündeki takımları da yendi. Üstelik 30 golle Marsilya ile birlikte ligin en çok gol atan takımı. Fransız Ligi'nde 5. sıradalar ama çok kötü bir başlangıç yaptıklarını ve sonrasında hızla toparlandıklarını de göz önüne almak lazım. Mesela 11 haftada Lille takımı 15. sıradaydı. Tabii bu tür genç ve hırslı takımlar belirli bir dönem form tutup, sonra yine düşüş yaşayabilirler ve bu Şubat ayına denk gelirse çok iyi olur. Liverpool meselesini şimdilik hiç açmayalım.

Sonuçta Avrupa'nın 2. kupasında 'ben de varım' diyen takımlar için çok da zor kuralar değil. 4 takımın da şimdiki form durumuyla Fenerbahçe'ın işi biraz daha zor ama Lille de elenmeyecek takım değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder