19 Aralık 2009

İlk yarı Antalyaspor...

Ligin son haftasında, ilk yarıyı lider kapatma hesapları yapan Kayserispor'u deplasmanda yenerek sürpriz bir sonuca daha imza attı. Antalyaspor ligin iddialı ve önemli takımlarından birisi. Sert futbol oynayan, özellikle gol yollarında etkili oyuncularıyla ön plana çıkan bir takım. Tita, Necati, Balili, Ali Zituni ve Djehoua, hepsi belirli özellikleri olan, doğru kullanıldığında etkili olabilecek forvetler. Nitekim 17 maçta 24 gol atan takım, ligin en çok gol atan 7. takımı. Sadece tek beraberlikleri var, yani açık top oynuyorlar, kazanmayı hedefliyorlar. Mehmet Özdilek de aldığı istikrarlı sonuçlarla Antalya'da yerini sağlamlaştırmış gibi görünüyor.



Ligin 6. haftasında 9. sıraya yerleşen Antalya, hep 9-11 aralığında seyretti ve ilk yarıyı 10. olarak kapadı. Ayrıca ligin zirvesindeki takımların tamamını çok zorladığını da bu noktada hatırlamak gerekli. Beşiktaş'a ligin başında yenilen Antalyaspor, Fenerbahçe'ye maç berabere bitecek gibiyken son dakikada 10 kişi rakip sahada basarken yediği çok şanşsız/acemice gol sonucu yenildi. Galatasaray'ı da çok zorlayan Antalya 2-0 öne geçtiği maçta skoru koruyamadı. Necati'nin kaçırdığı bir kafa golü vardı ki, girseydi en azında maç berabere bitebilirdi. Bunun dışında ligin zirvesindeki takımlardan Bursa'yla berabere kaldı, bugün de Kayseri'yi de deplasmanda yenmeyi başardı. Artık Antalya'nın bu sıralara tutunduğunu düşünebiliriz. İkinci yarı hedefleri muhtemelen ilk 10'un içinde yer alıp 5-6-7 gibi dereceleri kovalamak olacak. Ve hatta belki de 6 avrupa Kupası kontenjanımızın 6ya çıkması durumunda UEFA Avrupa Ligi hedefi gündeme gelecek. Tabii bu noktada ligin en küçük stadına sahip olan Antalya kentinin yeni stadını bir an önce yapması gerekliliği gündeme geliyor.


2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapma şansını da son anda kaybeden Antalya, turizm kenti olmanın yanında bir spor kenti haline de gelebilir. Buna birçok açıdan çok uygun. Üstelik yüzlerce, gerçekten yüzlerce takım sezon ve ikinci yarı hazırlıklarını hep Antalya'da gerçekleştiriyorlar. İklim, antrenman ve konaklama tesisleri zenginliği gibi etkenlerle. Dolayısıyla Antalya'nın sporda ve özellikle de futbolda daha ilerilere yükselmesi için önü açık.

2 yorum: