4 Mart 2010

türkiye - honduras

coğrafi bilgilerimizi tazeledik: nüfusları 7 milyon, orta amerika'nın en büyük ülkesi, komşuları el salvador, nikaragua, guetamala; puro, balık, orman ürünleri başlıca geçim kaynakları...

bunun dışında bir işe yaramadı dünki maç. dört ay bekledikten sonra tam sevgilisine kavuşmayı beklerken, sevgilisinin "ben bi afrika yapıp geliyim, kafayı dağıtıyım"demesiyle saf gibi beklemeye devam eden, gelene kadar oyalanacak işler yaratmaya çalışan "arkada kalan" gibiydik. hiddink gelene kadar da bu böyle olacak: oyalanacağız. bizi bir kaç ay başkalarıyla aldatacak ama, seven insan affeder. bir de, affetmekten başka şansı olmayan insan affeder...

bu maç neden yapıldı? hazır honduras milli takımı antalya'da kamptayken bi maç edelim mi dediler? (bu arada güney afrika havası kupa zamanı şimdiki antalya havasına benzeyecekse işimiz var. bizim yok tabi katılan ülkelerin işi var!) yoksa honduras'la maç yapma şansı ayağımıza kadar gelmişken kaçırmayalım mı dediler? emre'ye kaptanlığı geri verelim, bunun için bir maç ayarlayalım mı dediler? oğuz çetin'in takımını da bir görelim mi dediler? hiddink'i kıskandıralım, fildişi sahili'ne yeterince konsantre olamasın diye mi düşündüler? açıkçası anlaşılır gibi değil.

oğuz çetin'in takımı, şu an itibariyle mevkilerinde en iyi görünen oyuncuların oyunda kaldığı, bir sonraki iyilerin yedekte olduğu bir takım. kamuoyunda bir anket yapın, bu takım çıkar zaten. e bu takımın da ne oynayacağını az çok herkes bilir. ben bir sürpriz görmedim. ne gençleri denemek gibi, ne yeni taktik varyasyonları görmek gibi, ne bir gökdeniz-tekke-toraman açılımı yapmak gibi, ne de yeni harhangi başka bir durumu test etmek gibi bir kaygı yoktu. maç kazanılsın, garanti olsun, durup dururken gereksiz eleştirilere hedef olunmasın, vs. oğuz anlaşılan hiddink sonrasına hazırlanıyor...

peki esas adam ağustos'ta geldiğinde sil baştan yaparsa? herhalde yapmayacaktır. e o zaman bundan sonra bizim milli takım, oğuz çetin'in honduras maçına çıkardığı takım mı olacaktır? o zaman oğuz devam etseydi? yok canım, kendileri takımın başına geçtiğinde müthiş zeka parıltıları gösterecek ve aynı kadro da olsa, bambaşka oynatacaktır takımı. hadi canım!

eylül'de gazozuna olmayan maçlar başlıyor. bizim teknik direktör ağustos'ta işe başlıyor. (ceplerinden para dökülen, kafasında tüylü şapkasıyla bir gün köyüne çıkagelen alamancı geldi gözümün önüne) demek ki en azından ilk gazozuna olmayan maçları oğuz'un kadro oynayacak. e ama işte oğuz'un kadro zaten bildik kadro, yeni bir şey yok. o zaman demek ki, ilk resmi maçlarda da yeni bir şey olmayacak. fatih terim bir yıl daha görevde kalıyor diyebilirsiniz.

böyle şey mi olur ya, mantıksızlığı anlatmaya çalışırken bile zorlanıyorum. bu kadar bekledikten sonra bunu mu reva gördü bize federasyon? ayıptır. kendi cebinin keyfine ağustos'a kadar orada burada gezecek birinden başka adam mı yoktu? ertuğrul sağlam'a gel desen, 3 ay önce göreve başlatsan, böyle mi olurdu dünki honduras maçı? ya da mayıs'ta başlayacak olan amerika turnesi şimdiden gereksizliğe ve amaçsızlığa aday değil mi? mehmet özdilek, trapattoni, bülent uygun, ertuğrul sağlam, daum (!), vs, vs. Göreve hemen başlayacak biri seçilse, böyle mi olurdu?

dünki takımı ben de yapar, dünkinden daha güzel oynatırdım. oyalanacağız diye gereksiz yorgunluklara, sakatlıklara davetiye çıkarmayı, bir de üztüne tatmin olmayı anlamıyorum.

umarım hiddink geldiğinde bütün bu kaygıları yok edecek davranışlarda bulunur, başarılar kazanır. çünkü daha gelmeden büyük eleştirilere maruz kalıyor, kalacak. işi çok zor...

1 yorum:

  1. benim de bu konuda yazasim var, ama merak ettigim birkac bilgi var onlari arastiriyorum; hiddink türkiyeden kaç para alacak? fildişi sahilinde kaç para alacak? federasyon anlaşma yaptığında böyle olacağını biliyor muydu? Biliyorsa, fildişililerin vereceği parayı da biliyordur herhalde, 'al şu (kaç paraysa artık) 1 milyonu, gele hemen başla' önerisi yapmadılar mı? hiddink 'ben para için depil, heyecan için dünya kupasına katılmak istiyorum' dedi mi?

    YanıtlaSil