18 Mart 2010

sen hoze morinyo!


ne kadar büyük bir teknik direktör olduğunu chelsea karşısında bir kez daha gösterdi dosta düşmana. gerçi düşmanı çok ama, onlar bile teknik direktörlük dehasını için için takdir ediyorlardır bana kalırsa. salı gecesi, star tv sağolsun gecenin bi yarısında, gözlerim yaşardı. şu herif fener'imin başında olsa neler olurdu diye düşündüm.

ilk maçta ezildiği takıma karşı deplasmanda, önde olmanın getirdiği o en derinden rahatsız edici rahatlığı unutarak, üç forvetle çıktı, maçın sonuna kadar da üç forvetle oynadı. eto'o, milito ve pandev 75 dakika oynadılar, 75'te pandev'in yerine stankovic girdi, o da forvet oynadı.

zaten hiç anlamam, forvet azaltıp defans alarak nasıl daha kontrollü olunur? forvetin azsa, karşı takım senin kalene daha kolay gelir, senin fazla defansın halihazırda gelmiş rakibi savuşturmaya çalışır. e gelmeseler daha iyi değil mi? getirmemek için ileride çok adamla basmak lazım, tabi bir de mangal gibi yürek.

daum denizlispor'a karşı bile 1-0 öne geçse forvet çıkarır, defans alır, mourinho chelsea'ye karşı deplasmana avantajlı gitse bile forvet alır. aralarındaki fark bu yüzden dağlar kadardır. inter'i mevcut kadrosuyla daum'a ver, italyan ligini ilk dörtte bitiremez. mourinho'ya mevcut kadrosuyla fener'i ver (allah söyletti!), şampiyonlar ligi'nde çeyrek final oynatır. (ertesi sene aziz yıldırım bir şekilde tehdit olarak algılayıp kovar gerçi kendisini...)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder