9 Ekim 2009

Pes Etmek Yok! Şanşımız Sürüyor.

Arkamdaki televizyondan bu sesler geliyor. Tam o anda laptopda aşağıdaki haberi okuyorum. Olabilir mi böyle bir şey? Futbolda böyle bir şans var mı? Futbol şans oyunu mudur?

Estonya kendi sahasında Bosna-Hersek'i yenecek. Belçika maçı falan zaten cepte. Son maçında, muhtemelen kart temizlemek için 7 eksikle çıkan İspanya da zaten rahat yenecek Bosna'yı. Ve müthiş bir çıkış yapan Bosna takımı buraya kadar diyerek bize yolu açıvericek. Bu milliyetçi duygularla bile insanın kendisini kandıramayacağı bir durum değil mi? Bu ümidi televizyonda reklamla beslemek, en azından ilginç bir tavır.  

Aklıma şu acı-tatlı hatıra geliyor; Galatasaray 2. Feldkamp döneminde gruptan mucizeyle çıkmıştı. Son maçında kendi sahasında Austria Wien'i yenememesine rağmen, Panionios kendi sahasında, gruptan çıkmayı garantilemiş ve yedeklerle gelmiş Bordeaux'dan 3 yiyor, ve hooop çıkıyoruz. Üstelik maç Yünan takımının 2-1 üstünlüğüyle ilerlerken, 74 ve 86'da 2 gol mucizeyi gerçekleştiriyor. Nooldu? Bir sonraki turda Galatasaray  Leverkusen'den 5 yedi. O zaman şanslı da olsanız, bir sonraki aşamadan dönüyoır mu?

Dönmeyen bir mucize de geliyor aklıma hemen; 1992'de Avrupa Kupası elemerinde finallere katılma hakkı kazanamayan Danimarka, turnuvanın başlamasına 11 gün kala futbolcuları plajdan toplayıp, Yugoslavya'nın yerine katılmış ve Yugoslavların yerine şampiyon oluvermişlerdi:) Acaba milli takımın da kaderi böyle mucizeyle mi çizilecek?

Yoksa bu takım gruplara kalsa n'olur, kalmasa no'lur mu acaba?:)

1 yorum:

  1. ajansspor'da maç haberinin başlığı: 8 maçta kendi göbeğimizi kesemedik; 70 milyon kişi, ilk maçta 7 fark yiyen Estonya'nın Bosna'dan puan koparmasını 4 gözle bekliyoruz.

    YanıtlaSil