14 Mayıs 2010

Dünya Kupası yaklaşırken... - 1

Yine kısa kısa...

Türkiye Nerede? - İnsan bu soruyu sormadan edemiyor. Şimdi Türkiye'nin futbol düzeyine bakalım, Avrupa'nın en iyi ligleri içinde ikinci 5'lik grupta sayılıyor. Muhtemelen 6 ile 8 arasında oynuyor ligimiz. Seyirci sayılarında sanırım biraz daha geriye düşüyoruz, 10. gibi. Futbol ekonomisinin çapını değerlendirirsek, herhalde Fransa'dan sonra 6. sırada gelir Türkiye. Belki Rusya zorlayabilir son yıllarda. Seviye olarak bakarsak, Hollanda Ligi'nden, Portekiz Ligi'nden falan yukarıdadır Ligimiz. Türk futbolu dünya sıralamasında sürekli 10-30 arası bir yerde, Avrupa'da ise 5-15 arası sıralarda yer alıyor. İnsanların futbola ilgisi açısından bakarsak dünyada ilk sıralarda yer alırız muhtemelen. Hani şimdi dünya kupasında olsak, en renkli takımlardan birisi oalcağımız kesin.

İşte bu Türkiye, dunya kupası finallerinde yok. İspanya ve Bosna'lı gruptan ikinci olmayı becerip çıkamadığımız için. Bu takımı, bu futbol ülkesini dünya kupasına götürmemek de büyük günah olmalı ve bunun vebali de en büyük ölçüde teknik direktörümüz Fatih Terim'e ait. Belki biraz da saçma sapan turkuaz formaya:)

Arjantin'in forveti - Maradona aday kadroyu açıklamış. Deli adam yine bir sürpriz yapmış, mevkilerinde bence dünyanın en iyilerinden olan Cambiasso'yla Zanetti'yi kadroya almamış. Benim dikkatimi çeken ise forvet hattı oldu. Bu nasıl bir forvet kadrosu kardeşim?

Lionel Messi (Barcelona), Sergio Aguero (Atletico Madrid), Carlos Tevez (Manchester City), Ezequiel Lavezzi (Napoli), Diego Milito (Inter Milan), Lisandro Lopez (Olympique Lyon), Eduardo Salvio (Lanus), Martin Palermo (Boca Juniors)




Brezilya'dan 3 takım - Brezilya'da 3 takım çıkarıp anket yapmışlar, Dunga'nın çağırdığı kadro, Dunga'nın daha önce çağırdığı ama başarılı olamayan futbolcular, bir de Dunga'nın hiç çağırmadığı oyuncular. Alex ve Christian  da 3. kadrodalar. Anketi bu son kadro önde kapatmış. Davulun sesi uzaktan hoş gelir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder